I tillegg til at hotellet ble kåret til "Norges ledende forretningshotell" og "Norges ledende hotell" for henholdsvis niende og syvende året på rad, vant de også i år prisen for "Norges ledende hotellsuite" for Nobelsuiten.


- Dette er en stor anerkjennelse for alle oss som jobber på Grand Hotel Oslo by Scandic. Hotellet vårt er et landemerke i Oslo, og vi jobber hele tiden for å utvikle tilbudet vårt og skape fantastiske hotellopplevelser, sier hotelldirektør Toril Flåskjer, som i 2023 har sett 60 rom bli renovert og modernisert.

 

Historisk sus

Grand Hotel Oslo by Scandic er et ikonisk hotell, og har en historie som strekker seg tilbake til 1874. En rik historie har også Nobelsuiten, som nå har blitt kåret til "Norges ledende hotellsuite".


Historien starter i 1901, da de første fredsprisvinnerne sto på balkongen og mottok publikums hyllest fra gaten. Martin Luther King, Nelson Mandela, Barack Obama og Malala Yousafzai er bare noen av de innflytelsesrike personene som har bodd i suiten.


- Suiten har en unik historie og har i mer enn 120 år stått i sentrum for en lang rekke verdensbegivenheter. Dette, i kombinasjon med det fantastiske designet, gjør Nobelsuiten til en attraksjon i seg selv, sier Flåskjer.


Nobelsuiten ble totalrenovert i 2020 av interiørdesigner Hanne Gathe, og er en ikonisk og vakker suite på hele 71 kvadratmeter. Den er innredet i klassisk stil, med balkong og utsikt mot Stortinget og Karl Johans gate. 


Toril Flåskjer i Nobelsuiten på Grand Hotel Oslo.

«Reiselivsbransjens Oscar»

World Travel Awards, kjent som 'Reiselivsbransjens Oscar’, ble etablert i 1993 og anerkjent som en av de mest prestisjefylte internasjonale bransjeprisene. Dette året markerer niende gang Grand Hotel Oslo vinner prisen for 'Norges ledende forretningshotell' og syvende gang som 'Norges ledende hotell,' noe som understreker hotellets kontinuerlige engasjement for kvalitet og gjestetilfredshet. Nyheten ble kunngjort under World Travel Awards' 30-årsjubileum, som ble arrangert i Batumi, Georgia, fra 28. til 30. september.


Du kan lese mer om prisen her https://www.worldtravelawards.com