Grand Hotel Oslo er plassert midt i hjertet av Oslo, på paradegaten Karl Johan, med severdigheter og shopping i umiddelbar nærhet.
Grand Hotel er plassert midt i hjertet av Oslo, på paradegaten Karl Johan. Hotellet ligger i gangavstand til Det Kongelige Slott, Aker Brygge, Akershus Festning, Stortinget, og Den Norske Opera.
Grand Hotel Oslo er plassert midt i hjertet av Oslo, på paradegaten Karl Johan, med mange severdigheter og shopping i umiddelbar nærhet.
Vår innholdsrike og smakfulle frokostbuffet serveres i Grand Café, i første etasje. Her gir vi deg den beste starten på dagen, i historiske og vakre omgivelser.
Våre Concierger er her for deg som ønsker å få det lille ekstra ut av Oslo.
Reserver parkering i sentrum av Oslo når du bor på Grand Hotel Oslo.
Fortell oss gjerne om du hadde et bra opphold, eller eventuelt hva vi kan gjøre bedre, slik at vi kan opprettholde Grand Hotel Oslo som et av Europas ledende hoteller.
Christian Ringnes har i anledning oppussingen av Grand Hotel Oslo kjøpt inn tre kunstverk som lånes ut til hotellet. To av verkene er plassert i vårt lobbyområde, og i Palmen Restaurant henger den overdådige lysekronen "Ca' Rezzonico", signert den britiske kunstneren Cerith Wyn Evans.
Oslos mest kjente hotell oppfyller et av verdens strengeste miljøkrav. Grand Hotel Oslo ble tildelt den offisielle nordiske miljøsertifiseringen Svanemerket i november 2019.
Grand Hotel ble åpnet i 1874 av konditor Julius Fritzner, etter at professor Chr. Heibergs tre etasjes privatbolig var omgjort til hotell. Grand Café åpnet 1. april det året, og hotellet noen måneder senere. Navnet Grand, som betyr "stor", var et naturlig valg fordi bygningen var stor og Kristiania var iferd med å bli en storby. Den nødvendige ombyggingen ble utført av arkitekt Jacob Nordan, og utsmykningsarbeidene av Fritzners gode venn Wilhelm Krogh, som var dekorasjonsmaler og teatermaler ved Kristiania Theater. Opprinnelig lå Caféen hevet over gateplan, og gjestene måtte gå opp en utvendig trapp, men i slutten av 1870-årene ble gulvet senket og lokalet innredet på ny. Fra det tidspunktet ble Caféen samlingstedet for hele Kristiania. Professor Christen Heibergs treetasjers hus på hjørnet av Karl Johansgate 31 hørte til en rekke av fornemme borgerhus som ble bygget omkring 1840 langs "den nye Slotsvej", som Karl Johan ble kalt den første tiden.