Christian Ringnes har i anledning oppussingen av Grand Hotel Oslo kjøpt inn tre kunstverk som lånes ut til hotellet. Det vil bli flere! To av verkene er plassert i lobbyområdet: Elmgreen & Dragsets skulptur "Powerless Structures" og Tracey Emins neonverk "The Scream". I Palmen Restaurant henger den overdådige lysekronen "Ca' Rezzonico", signert britiske Cerith Wyn Evans, og norske Vanessa Marth Bairds "I am You are she /he /it is They are" som er plassert på den store fondveggen i restauranten. Her kan du lese mer om hotellets unike utsmykning og kunstnerne bak:


Elmgreen & Dragset – "Powerless Structures"

Skulpturen til den dansk-norske kunstnerduoen Elmgreen & Dragset er en mindre versjon av verket de i 2012 viste på The Fourth Plinth i Londons Trafalger Square. Les mer på http://www.elmgreen-dragset.com


Tracey Emin – "The Scream"

Tracey Emin har uttalt at Edvard Munchs Skrik er det historiske kunstverket hun setter høyest. Emin har laget to kunstverk som hommage til Munch, en film og dette neonverket. For informasjon om tidligere verk, biografi og utstillinger, besøk https://www.artsy.net/artist/tracey-emin
eller Tracey Emins hjemmeside http://www.traceyeminstudio.com/homepage/  


Cerith Wyn Evans – "Ca' Rezzonico"

Tilvirket i Venezia sammen med glassblåsere. Lysarmaturene er koblet til en datamaskin som leser musikknoter. Disse oversettes til pulserende lysimpulser som gir den overdådige lysekronen en poetisk karakter.


Vanessa Martha Baird – "I am You are she /he /it is They are"

Den norske kunstnerens fantasifulle verden har nå funnet sin form på lerretet i Palmen Restaurant. Kunstverket består av 36 ulike malerier, og Vanessa ser på det som et fristed fra den virkelige verden. Hennes forunderlige historier er nå avdekket, inspirert av hotellets historie, Oslo og fra de største bohemene. 


Marcel Leliënhof’s fotograf – "Girl with animals"

Inspirert av den meksikanske festivalen Dia De Los Muertos – De dødes dag. Det fotografiske kunstverket skal vise frem en visuell kombinasjon der det nye møter det gamle og katolisismen møter hedenske ritualer. Fotografiet henger i 8. etasje på The Eight Photo wall.


Andy Warhol – "Portrett av Kronprinsesse Sonja"

I tillegg til de innkjøpte verkene, har Ringnes funnet frem et fabelaktig Warhol-verk fra samlingen sin: Et portrett av dengang Kronprinsesse Sonja. Bildet er ett av en serie laget i 1982. Bildet henger vakkert i de nyoppussede salongene, i bankettavdelingen. http://www.warhol.org/


Dronning Sonja – "Ny keramisk vase"

Den ene salongen huser også et av Dronningens egne kunstverk, en relativt ny keramisk vase.


Tim Walker 

I salongen er det montert flere fotografier av den kjente britiske fotografen Tim Walker.

http://www.timwalkerphotography.com/


Peter van der Ent, Stukkatør – "Gipsdekorasjoner" og Axel Dahlgren, Dekorasjonsmaler "Takmaleriet" – Rococo

Rococo er nyrenovert og er nå en av de vakreste og mest unike bankettsalene i Norge. Rococo, Speilen og Salongene har en bemerkelsesverdig historie med å skape uforglemmelige selskap og banketter. Renoveringen av Rococo er spesielt inspirert av det gamle takmaleriet som stod her frem til 1957. Da Rococo brant, besluttet vi igjen å gi rommet et vakkert, klassisk takmaleri. Dyktige håndverkere samarbeidet om å få dette på plass. Veggene er dekorert med ekte italiensk silkestoff, Rubelli. Stukkatør Peter van der Ent har ledet arbeidet med de vakre gipsdekorasjonene, mens dekorasjonsmaler Axel Dahlgren har utført selve takmaleriet. De opprinnelige venetianske lysekronene skinner klarere enn noensinne. 


Ulf Nilsen – «Anna in the water where destiny takes place»

Maleriet er tilvirket av olje på lerret, og ble for første gang vist frem på utstillingen Drømmesommer på Blaafarveværket i 2009. Først malte han vannet, så blomstene, så Anna inspirert av en eldre skisse. Det sies at han malte Anna med øynene lukket. Samtidskunstneren opphever grensene mellom drøm og virkelighet i sine kunstneriske verdener, fylt av opplevelser. «Grunntonen er melankoli, og litt skjønnhet» – forklarer han. 
www.ulfnilsen.com


Kristen Visbal – "Fearless Girl"

“Fearless Girl” er en bronseskulptur laget av Kristen Visbal, og ble først installert rett ovenfor den ikoniske Charging Bull-statuen i Bowling Green Park på Manhattan i anledning den internasjonale kvinnedagen. Hun er bare 120 centimeter høy, men hennes stolte positur, med armene på hoftene og hodet høyt viser at hun er mer enn størrelsen sin. Hun er kjent  fra Manhattan i New York frem til i dag, men fra nå av skal hun også vise sitt sterke, uavhengige selv foran Grand Hotel Oslo, vendt mot sjøsiden. Visbal har kommentert: «Jeg var nøye med å gi henne myke trekk, hun er ikke trassig, hun er tøff, stolt og sterk, ikke fiendtlig – så alle kan ha et forhold til Fearless Girl».