NM for konditorer er en prestisjetung konkurranse der Norges beste konditorer møtes for å konkurrere i ulike disipliner innenfor konditorfaget. Konkurransen består av flere kategorier, der deltakerne må demonstrere sin kompetanse innen sjokolade, sukkerarbeid og kakepynting. Årets tema var «Eventyr», og oppgaven var å lage to jobileumskaker, to typer sjokoladekonfekt og en showpiece i sukker, sjokolade eller pastillage.

 

Pascal Monet flyttet til Norge i 2017, og har i snart to år vært en del av konditor-teamet på Grand Hotel Oslo. Han imponerte dommerne med sin jubileumskake formet som en mandel, samt sin storslagne figur i sjokolade inspirert av eventyret Tornerose.

 

Grand Hotel Oslo er kjent for å ha en av Norges beste konditoravdelinger, og Monets prestasjon i årets NM er et bevis på at hotellet holder høyt nivå innenfor konditorfaget. Konditoravdelingen på Grand Hotel Oslo har en lang historie og har gjennom årene levert kaker og desserter til en rekke prominente gjester, og grunnleggeren av hotellet, Julius Fritzner var også selv konditor.

 

Konkurransen i NM er svært krevende og stiller store krav til konditorenes tekniske ferdigheter, kreativitet og evne til å jobbe under tidspress. Med sin sterke prestasjon i årets NM, viser Pascal at han fortsatt er en av Norges beste konditorer, og at Grand Hotel Oslo har en konditoravdeling i verdensklasse. Vi er stolte av Pascal Monets deltakelse i konkurransen, hans harde arbeid og dedikasjon til faget – og ikke minst over en andreplass i NM. Hans deltakelse er til stor inspirasjon for kollegene på Grand Hotel Oslo!


Vi tok en liten prat med den ferske sølvvinneren:

 

Hvordan forberedte du deg til NM? 

– Fra den dagen jeg søkte om å få delta i konkurransen, har jeg forberedt og testet alle elementene nesten hver dag. Så fikk jeg mulighet til å ta permisjon fra jobben i 5 uker før konkurransen, og da trente jeg hver dag på Norsk Restaurantskole sitt kjøkken. I gjennomsnitt trente jeg rundt 12-13 timer om dagen.

 

Hva er bakgrunnen til temaet du valgte for ditt verk?

– Jeg valgte scenen fra Tornerose der feene lager kaken, fordi den fascinerte meg sånn da jeg var liten. Den betyr mye for meg personlig, fordi jeg alltid pleide å se på eventyrfilmer med søsknene mine etter skolen. Og da spesielt Tornerose!

 

Hvordan var det å delta i NM?

– Det var en fantastisk reise! Jeg tilegnet meg så mye kunnskap, og jeg kunne ikke forestille meg at det skulle bli en så stor opplevelse. Og alle menneskene og sponsorene som hjalp meg, det var flott. Det var også veldig intens følelsesmessig og arbeidsmessig. Jeg er veldig takknemlig for det!

 

Hva er fremtidsplanene?

– Planen min er å lære enda mer og forbedre ferdighetene mine, sammen med Grand Hotel Oslos kokketeam og andre avdelinger på huset. Jeg vil også holde noen kurs for kokkestudenter, om emner som sjokolade og konfekt.

 

Har du noen nye konkurranser eller spennende prosjekter på gang?

– Det er et veldig godt spørsmål... Konkurransemessig, så vil jeg gjerne ha denne typen opplevelse igjen. Når det gjelder prosjekter, så har jeg en del gode ideer på gang og håper det kan komme en fantastisk plan ut av det. Jeg skal holde deg oppdatert, avslutter Pascal med et lurt smil.