Pals utfordret nylig landets bakere og konditorer, både faglærte og lærlinger, til å lage «Årets nyvinning» innenfor kategoriene «Bakst» og «Kaker/desserter/konfekt». Det er med stor stolthet vi kan annonsere at Grand Hotel Oslos egen konditorlærling, Mari Sæther, gikk helt til topps i Pals Callebaut Challenge 2022 i kakekategorien!


Maris lekre vinnerbidrag bestod av sjokolade- og mandelmousse, pasjonsfrukt-curd og bringebærgelé på mazarinbunn, glasert med mandler og "dustet" med gull. – Jeg valgte å satse på enkle smaker og ulike kombinasjoner av teksturer. Jeg liker å spille på teksturer som mykt, hardt og fløyel, forteller Mari. 


Juryens begrunnelse

Dommerpanelet besto av Kent Madsen (dommer i World Chocolate Masters), Jostein Huglen (fag- og produktsjef i Pals) og Trude Beate Brendehaug (bronsevinner i Coupe du Monde de la Boulangerie). Dommerne smakte seg gjennom hele 16 ulike kaker og desserter fra både veldig kjente og mindre kjente fagfolk. Her var det med andre ord knallhard konkurranse, og det var derfor ekstra imponerende at en fersk lærling gikk helt til topps.


– Vinnerkaken skiller seg ut ved at alle smakene harmonerer supergodt sammen. Det er en veldig god balanse mellom alle smakene og teksturene. Denne kaken er fullstendig avbalansert, og den smaker bare veldig godt! I tillegg er den svært presentabel – flott, men enkel, sier Kent Madsen. Jostein Huglen i Pals legger til at vinnerkaken har en ny smakskombinasjon som gjør at den kan kalles "Årets nyvinning".

 

Litt om Mari

Mari er 18 år og finner stor glede i å bake – både på jobb og i fritiden. I tillegg er hun veldig glad i hester og meget bilinteressert. Mari kommer opprinnelig fra Toten, men er fra i høst konditorlærling her på Grand Hotel Oslo – til stor glede for både oss og våre gjester!