Grand Café

«Det kunde nok fortelles meget om Grand Café - det vilde bli meget af Oslos historie», skrev Edvard Munch i 1928.  Og idag kan man ikke fortelle Munchs historie uten å nevne Grand.  Enda mindre Ibsens. 

For historien om Grand er også historien om noen av landets største kunstnere med Grand café som sentrum for deres åndelige live.  Og om Ibsen gjorde 1890-årene til hotellets mest berømte, gjorde Kristiania bohemen tiåret før til de mest dramatiske.  80- og 90-årene var en tid med overflod av kunstnere og livssaftige bohemer.

Grand Café ble åpnet i 1874 i Schweigaards leilighet to meter over fortausnivå med inngang fra Rosenkrantzgaten.  Dagligstuen ble caféen kalt.  Veggene var dekket med speil, det var marmorbord og plysjtrukne møbler.  Og ringeklokke til bruk når man ville ha tak i oppvarter Østbye, som løp mellom anretningsdisk og tilstøtende værelser med rødkantede øyne på grunn av all tobakksrøyken.

Det var her de satt Kristianias bohem og ønsket oppgjør med et foreldet samfunnssystem, kjønnsroller og familiestruktur. 

 

Vår beste pris får du alltid her

ROMRESERVASJON

+47 23 21 22 00

Bestill i forkant – rabatt!

Bestill 14 dager i forveien - Spar 15 %

Les mer

Afternoon Tea i Palmen

Les mer

Sommeren på Grand - Spar opptil 25 %

Les mer