Sov med årets farge!

Nå kan du sove i Årets Farge 2012 i junior suite 208 på Grand Hotel!

Fargerike, Norges største fargehandel,  gir Årets Farge en ny dimensjon ved å inngå samarbeid med Grand Hotel. Fargerike setter sitt preg på hotellet ved å designe og fargesette juniorsuiten som har huset kjente ansikter som Leif Juster og Erik Bye.
 

Med utsikt til Palmen
- Da ideen ble presentert for oss, likte vi umiddelbart tanken med å gi gjestene en sanselig fargeopplevelse, sier Kari Hasselknippe, salg-og markedsdirektør ved Grand Hotel. Suiten, som er innredet i fire nyanser fra fargekartet Årets farge, Jadeite FR1149, Pæresorbet FR1118, Stram Militær FR1112 og Smaragdgrønn FR1151, har utsikt mot den karakteristiske glasskuppelen over Palmen Restaurant. Dette var opprinnelig en åpen hotellhave med springvann, I 1913 ble haven bygget inn med glasstak og palmegrener, og er i dag kanskje restaurant-Oslo sin best bevarte hemmelighet.

Et spennende samarbeid
– Det har vært veldig inspirerende å følge dette prosjektet, sier Kari . Fargerikes forslag var veldig i tråd med vår visjon om å gi gjestene en sanselig opplevelse. Vi føler at Fargrike har respektert  den lange historien til Grand og tatt godt i mot de innspillene vi hadde, forteller hun. Kreativ leder i Fargerike, Dagny Thurmann-Hoelseth, som har vært initiativtaker og prosjektleder var opptatt av å gjenbruke møblene i juniorsuiten. De store lenestolene er blitt trukket om i et eplegrønt tekstil, som var en populær nyanse i 1920, når bygget suiten ligger i ble bygd, kan hun fortelle. Gulvet er malt med TreStjerner maling for gulv i fargene Ren Hvit FR1050 og Stram Militær FR1112.

Tekstilene og fargenes retur
At bruk av tekstiler i sterkere farger nå er på vei tilbake, er ingen hemmelighet, men  at fargen grønn har lang historie i Norge er kanskje ikke allment kjent – På 1920-tallet var vi påvirket av både Art Nouveau og Art Deco, og i begge disse stilartene var grønn en viktig interiørfarge, forteller Dagny, som er henrykt over at suiten ligger i den delen av hotellet som er bygget nettopp i denne tidsperioden. – Vi ville vise hvordan man kan leke seg med  en farge og få et harmonisk, men allikevel spennende utrykk ved å bruke fargen i ulike nyanser. Den eklektiske stilen handler om å bryte de satte reglene innenfor stilretning og fargebruk. Ved å mikse en klassisk stil med moderne elementer og personlige detaljer får man et veldig spennende uttrykk, fortsetter hun.

Mer enn et hotellrom

Ønsket var å skape en suite som var mer enn et hotellrom. Juniorsuite 208 har som målsetning å være en sanselig fargeopplevelse, en avslappende oase, og et behagelig rom å oppholde seg i, med sin helt unike personlighet.

Bruken av tekstiler understreker den luksuriøse hotellfølelsen som oftere blir å finne i private hjem. Tendensen viser at det er nettopp her kreativiteten slippes løs og man leker seg med teksturer, nyanser og materialbruk. Suiten er innredet med egen soveromsavdeling der veggene er tapetsert med Trina, designet av Fargerikes eget designteam. Fra  den store sengen ser man mot veggene i stuen som er malt i  den beroligende fargen Jadeite FR1149. Den vakre grønne nyansen med et snev av blått, kommer helt til sin rett med listeverk malt i Pæresorbet FR1118. 

Vi har valgt å trekke inn andre farger på mindre elementer for å fremheve de forskjellige nyansene av grønt.  For hvis du ønsker et levende interiør med dybde, er det viktig å bruke både kontraster og aksentfarger, smiler Dagny. 

Vi her på Grand Hotel gleder oss veldig til å ønske de første gjestene velkommen til en ny, fargerik og litt annerledes hotellopplevelse, avslutter Kari Hasselknippe, Salgs- og markedsdirektør, Grand Hotel.

torsdag 30 august 2012

Vår beste pris får du alltid her

ROMRESERVASJON

+47 23 21 22 00 Avbestilling/Endring

Jo lengre du bor i Oslo, jo mer kan du spare!

Les mer

Grand since 1874 - Jubileumstilbud

Les mer

Venninnetur til Oslo i vente? Prøv Grand Jentehelg

Les mer