Mat og vin

Vinen bør harmonere med maten. Den må inneholde minst like mye sødme og rundhet som maten.

Vinen bør også komplimentere smak og konsistens. Maten må ikke overdøve vinen, eller omvendt. Ta hensyn til rettenes totale smakskraft. Rødvin til fisk bør ha ungdommelig fruktkarakter og lite tanniner.
Aperitiffen åpner måltidet. Den skal pirre smaksløkene, øke interessen for maten og den skal være kjølig og frisk, helst tørr. Unngå helst søte aperitiffer, men hvis du må servere det, så pass på at den inneholder en god del syre.

Eksempel på gode aperitiffer er:

  • Champagne og musserende
  • Tørr sherry, en Fino eller Mazanilla
  • Saftige, leskende hvite viner som er unge

Vår beste pris får du alltid her

ROMRESERVASJON

+47 23 21 22 00 Avbestilling/Endring

Jo lengre du bor i Oslo, jo mer kan du spare!

Les mer

Bestill ditt møte for april nå, til drømmepriser!

Les mer

Venninnetur til Oslo i vente? Prøv Grand Jentehelg

Les mer